Dominik - prodejní specialista a trenér

V SBCR se dostanu do kontaktu s tím nejlepším

Dominik nastoupil do Ski a Bike Centra na podzim roku 2018. Původně chtěl pracovat na servisu, ale tam zrovna nebylo místo, a tak to zkusil na prodejně. Práce ho chytla, z brigádníka přešel na hlavní úvazek a nyní bude předávat své znalosti a zkušenosti jako trenér všem nováčkům. Dříve závodil na kole a pracoval jako lyžařský instruktor, takže má k oběma hlavním sportům SBCR hodně blízko. 

Do školy a do SBCR

Dominik se do SBCR dostal náhodou, díky kamarádovi. “Šel jsem tehdy na školu do Prahy a chtěl jsem získat finanční nezávislost, tak jsem hledal nějakou brigádu. A kamarád Honza, který v té době za sebe sháněl náhradu, mi doporučil SBCR,” vzpomíná Dominik.

Na uvolněné místo servisního technika se nakonec v SBCR nedostal a tak to zkusil na obchodě, kde ho to začalo bavit a už tam zůstal.

“Bylo to pro mě něco jiného, vždycky jsem byl spíš v pozadí, neuměl jsem komunikovat, nikdy jsem neprodával,” přiznává Dominik nelehké začátky. “Hodně mi pomohlo, že jsem dříve dělal lyžařského instruktora, kde jsem mluvit musel. Tato zkušenost mi začátky na obchodě dost usnadnila.”

 Láska ke sportu a vztah k zákazníkovi

Základem pro práci v SBCR je podle Dominika kladný vztah k cyklistice a lyžování. 

“Člověka to musí hlavně bavit. Potom se všechno potřebné rychle naučí, protože k tomu tady dostane výborné podmínky,” pochvaluje si Dominik. “Firma nás toho chce co nejvíc naučit a umožňuje nám vyzkoušet vše na vlastní kůži. A to je fajn! Třeba na začátku zimní sezóny budeme mít testování lyží na Monínci, kde si můžeme vyzkoušet všechny modely lyží, které pak budeme prodávat.”

Dominikovi rovněž vyhovuje firmou preferovaný způsob komunikace se zákazníkem, který je postaven na osobních vztazích a neformálním přístupu. Nikdo prodejce nenutí do prodejů za každou cenu, základem je hlavně umět dobře poradit.

“Líbí se mi, že máme v komunikaci se zákazníkem volnost - můžeme být osobní, mít lidský přístup. Povídám si se zákazníkem třeba o tom, co už má za kolo, kam jezdí a podobně. To mi umožňuje ho víc ho poznat, a následně mu líp doporučit to, co potřebuje. I zákazníci jsou pak otevřenější a nákup je pro ně prima zážitek.”

Největší ve střední Evropě

Skvělé na práci v SBCR je, že se jedná o jednu z největších prodejen v České republice. Tady se dostanu do kontaktu s tím nejlepším zbožím, co se dá sehnat,” libuje si Dominik. “Některé jiné prodejny třeba nabízejí stejné značky, ale my tu máme všechny nejlepší modely. A taky tu je super servis, neskutečně šikovní kluci, kteří toho strašně moc umí a vědí, a já se to od nich můžu naučit.” 

Po roce trenérem

Dominikovi se už po roce podařilo vypracovat na pozici trenéra nováčků. 

“Z toho mám velkou radost, na druhou stranu k tomu přistupuji s respektem, protože sám se mám pořád co učit,” přiznává Dominik.

dominik velká.jpg
Zari - vedoucí prodejny Skibi Kids

Zari - vedoucí prodejny Skibi Kids

Zuzana Vencourová - spolumajitelka restaurace

Zuzana Vencourová - spolumajitelka restaurace