Zuzana Vencourová - spolumajitelka restaurace

Zuzana Vencourová - spolumajitelka restaurace

Musa Restaurant je unikátní v rámci celé Evropy

Zuzana Vencourová je spolumajitelkou Musa Restaurant, která bude v nových prostorách Ski a Bike Centra Radotín provozovat restauraci. Jak sama říká, ve spojení s cyklistickým hubem půjde o unikátní projekt v celoevropském měřítku. Nyní hledá do týmu gastronomické nadšence s otevřenou myslí, kteří by se chtěli stát součástí tohoto projektu.

Dobře se najíst i cítit

Spojení restaurace a nového areálu Ski a Bike Centra se podle Zuzaniných slov může někomu zdát zvláštní, ovšem ona je přesvědčena, že dává smysl. A to z toho důvodu, že Ski a Bike Centrum Radotín  i její podnikání v oblasti gastronomie má podobnou filozofii - nabízet něco navíc.

“Bude se to skvěle doplňovat,” říká Zuzana. “Lidé do areálu  nepřijedou jen nakoupit nebo se najíst, ale mohou tam trávit čas a něco zažít s podobně naladěnými lidmi .”

Modelovým příkladem může být rodina, která dopoledne přijede do hubu, jeden rodič si půjde vybírat třeba kolo, druhý si půjde s dítětem pohrát na hřiště nebo ho nechá projet se na cyklistické dráze pumptrack, pak půjdou společně na oběd,  odpoledne si půjčí kola a pojedou společně třeba na vyjížďku do okolí. Takto mohou v hubu smysluplně a aktivně strávit celý den.

“Cílem restaurace je vytvořit jim k tomu dobrou atmosféru. Nejen kvalitním jídlem, ale i hudbou, interiérem, příjemnou obsluhou. Jsme přesvědčeni, že vše dohromady bude fungovat a lidé se u nás budou cítit dobře,” vyznává se Zuzana.

Inspirace Barrandovskými terasami

Samotná restaurace je inspirována konceptem někdejších Barrandovských teras, kam se jezdilo za odpočinkem, tehdy za město.

“My se dnes vnímáme podobně,” usmívá se Zuzana. “Jsme vlastně pořád v Praze, ale jednou nohou z města, lidé sem přijíždí relaxovat, k čemuž přispívá i velká otevřená venkovní plocha se stromy v areálu.”

Zuzana si uvědomuje, že se Musa Restaurant bude muset vypořádat s podobným problémem, jako kdysi Barrandovské terasy. Tím je velmi proměnlivý počet zákazníků v závislosti na počasí.

“Oni dokázali bleskově nafouknout kapacitu restaurace a kuchyně, toho bychom chtěli také dosáhnout.”

Čerstvé suroviny, jednoduchá a kvalitní kuchyně

Kuchyně Musa Restaurantu bude evokovat relax, venkov, pohodu a jejím základem musí být  kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny.

“Věříme, že zákazníky přesvědčíme chutí a zážitkem,“ říká Zuzana. “Určitě se přitom chceme zaměřovat také na cyklisty. Myslím, že strava, kterou dnes cyklisté vyhledávají, odpovídá tomu, čemu říkáme zdravá výživa. Takže opět kvalitní suroviny, přírodní úprava, hodně zeleniny...”

Restaurace bude ve všední dny zahajovat provoz obědy, které budou využívány hlavně lidmi, kteří v místě bydlí nebo pracují.

Odpoledne se ponese ve znamení bistro provozu, kdy budou ve speciálních vitrínách různé snacky, které půjde kombinovat do plnohodnotného jídla. Ve vitríně bude místo i pro cyklistické snacky.

“Cyklisté dnes hodně na vyjížďkách používají průmyslově upravenou stravu, různé tyčinky a gely, ale některým už to nechutná, není to přirozené, takže se vrací k reálným potravinám. Ty bychom  jim rádi nabídli v nějaké vymazlené podobě, aby si je mohli vzít s sebou na kolo nebo do kapsy dresu,” svěřuje se Zuzana.

Večer si pak hosté restaurace budou vybírat z menu á la carte, které bude obměňováno podle sezóny. “Nechceme stálý jídelní lístek, naopak chceme nabízet pořád něco nového, aby se u nás zákazníci, ale ani zaměstnanci nenudili.”

Lepší zapálený amatér než vyhořelý profík

Ve své restauraci chce Zuzana postavit tým lidí, které gastronomie baví, nebojí se změn a vědí, že prima tým je založený hlavně na spolupráci.

Nechce přitom nutně jen profesionály z gastronomii, protože dle jejích slov je lepší amatér, který má ke gastronomii vztah a chce se učit, než vyhořelý profík.

“Myslím, že u nás bude vyladěná chemie, protože jsme do gastra zapálení. Catering s nadšením buduji už 10 let, stejné je to i se Ski a Bike Centrem,” říká Zuzana. “Právě nadšení je základ po to, aby zaměstnanci cítili dobře. A také to, že budou mít možnost budovat unikátní projekt. Žádné podobné spojení v rámci Evropy neexistuje.”

Nemožné dokonce není ani zapojení některých zaměstnanců střídavě v obou provozech - v cyklistické prodejně i v restauraci.

“Už máme adepty z prodejny, kteří mají velký zájem zapojit se do chodu restaurace jako posily. V týmu Ski a Bike Centra je například nákupčí kol, který miluje kávu, a to má velký potenciál,” vysvětluje Zuzana. “Protože člověk, který má na starosti nákup kol, a jde zrelaxovat na bar přípravou kávy, dá celému procesu úplně nový náboj a obrovsky si to užije. A naši zákazníci s ním!”

Dominik - prodejní specialista a trenér

Erich Homola - hlavní servisní technik

Erich Homola - hlavní servisní technik