Lukáš a Kateřina Princovi - spolumajitelé restaurace

Lukáš a Kateřina Princovi - spolumajitelé restaurace

Velo Restaurant je unikátní v rámci celé Evropy

Lukáš a Kateřina jsou spolumajitelé Ski a Bike Centra Radotín i Velo Restaurant, kterou najdete v areálu Vindyšovy továrny spolu s prodejnou SBCR a dětskou prodejnu Skibi Kids. Toto multifunkční centrum v srdci Radotína je unikátní projektem v celoevropském měřítku.

Dobře se najíst i cítit

Spojení restaurace a prodejen Ski a Bike Centra Radotín a Skibi Kids v areálu Vindyšovy továrny se podle jejich slov může někomu zdát zvláštní, ovšem oni jsou přesvědčeni, že to dává smysl. Ski a Bike Centrum Radotín, Skibi Kids i Velo restaurant pojí společná filozofie - nabízet něco navíc.

“Skvěle se to doplňuje,” říká Lukáš. “Lidé do areálu  nepřijedou jen nakoupit nebo se najíst, ale mohou tam trávit čas a něco zažít s podobně naladěnými lidmi .”

Modelovým příkladem může být rodina, která dopoledne přijede, jeden rodič si půjde vybírat třeba kolo, druhý si půjde s dítětem pohrát na hřiště, vybrat si nějako hračku do Skibi nebo ho nechá projet se na cyklistické dráze pumptrack. Pak půjdou společně na oběd,  odpoledne si půjčí kola a pojedou společně třeba na vyjížďku do okolí. Takto mohou v areálu smysluplně a aktivně strávit celý den.

“Cílem restaurace je vytvořit jim k tomu dobrou atmosféru. Nejen kvalitním jídlem, ale i hudbou, interiérem, příjemnou obsluhou. Jsme přesvědčeni, že vše dohromady bude fungovat a lidé se u nás budou cítit dobře,” vyznává se Kateřina.

Inspirace Barrandovskými terasami

Samotná restaurace je inspirována konceptem někdejších Barrandovských teras, kam se jezdilo za odpočinkem, tehdy za město.

“My se dnes vnímáme podobně,” usmívá se Kateřina. “Jsme vlastně pořád v Praze, ale jednou nohou z města, lidé sem přijíždí relaxovat, k čemuž přispívá i velká otevřená venkovní plocha se stromy v areálu.”

Lukáš si uvědomuje, že se Velo Restaurant bude muset vypořádat s podobným problémem, jako kdysi Barrandovské terasy. Tím je velmi proměnlivý počet zákazníků v závislosti na počasí.

“Oni dokázali bleskově nafouknout kapacitu restaurace a kuchyně, toho bychom chtěli také dosáhnout.”

Čerstvé suroviny, jednoduchá a kvalitní kuchyně

Kuchyně Velo Restaurantu evokuje relax, venkov, pohodu a jejím základem musí být  kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny. Třešničkou na dortu je propojení Velo s milovanou cyklistikou. Například v květnu a červnu při příležitosti Giro d'Italia ochutnáte tématické italské menu. V červenci a srpnu pokračujeme Tour de France s francouzským menu.

“Věříme, že zákazníky přesvědčíme chutí a zážitkem,“ říká Kateřina. “Určitě se přitom chceme zaměřovat i na cyklisty. Myslím, že strava, kterou dnes cyklisté vyhledávají, odpovídá tomu, čemu říkáme zdravá výživa. Takže opět kvalitní suroviny, přírodní úprava, hodně zeleniny...”

Restaurace ve všední dny zahajuje provoz obědy, které využívají lidé, kteří v místě bydlí nebo pracují.

Odpoledne se nese ve znamení bistro provozu, kdy jsou ve speciálních vitrínách vynikající zákusky.

Večer si hosté restaurace vybírají z menu á la carte, které bude obměňováno podle sezóny. “Nechceme stálý jídelní lístek, naopak chceme nabízet pořád něco nového, aby se u nás zákazníci, ale ani zaměstnanci nenudili.”

„VELO, aby vám to jelo!"

Lepší zapálený amatér než vyhořelý profík

Ve své restauraci chtějí mít tým lidí, které gastronomie baví, nebojí se změn a vědí, že prima tým je založený hlavně na spolupráci.

Nechtějí přitom nutně jen profesionály z gastronomie, protože dle jejich slov je lepší amatér, který má ke gastronomii vztah a chce se učit, než vyhořelý profík.

“Právě nadšení je základ pro to, aby zaměstnanci cítili dobře. A také to, že budou mít možnost budovat unikátní projekt. Žádné podobné spojení v rámci Evropy neexistuje.”

Nemožné dokonce není ani zapojení některých zaměstnanců střídavě v obou provozech - v cyklistické prodejně i v restauraci.

“Už máme adepty z prodejny, kteří mají velký zájem zapojit se do chodu restaurace jako posily. V týmu Ski a Bike Centra je například nákupčí kol, který miluje kávu, a to má velký potenciál,” vysvětluje Kateřina. “Protože člověk, který má na starosti nákup kol, a jde zrelaxovat na bar přípravou kávy, dá celému procesu úplně nový náboj a obrovsky si to užije. A naši zákazníci s ním!”

Standa - vedoucí směny a patron vzdělávání v SBCR

Zari - vedoucí prodejny Skibi Kids

Zari - vedoucí prodejny Skibi Kids